Boeken


Ik heb twee boeken geschreven en beide boeken liggen mij na aan het hart. 'Uit een lotusbloem' is een heel persoonlijk boek, waarin ik onder andere mijn eigen weg door het leven en mijn ervaringen met religie beschrijf. 'Stoepa's en manistenen' is een heel mooi overzicht van boeddhavormen en boeddhistische elementen en symbolen. Heel nuttig als je het pad van de Boeddha wilt gaan.
In beide boeken heb ik mezelf gegeven; in wezen ben ik dit. Ik hoop dat de lezer hier iets van kan ervaren.
coverstoepasenmanistenen

Stoepa's en manistenen -
de kleurrijke wereld
van het Tibetaans boeddhisme


Stoepa's en manistenen is een praktische gids voor iedereen die geïnteresseerd is in de wonderlijke wereld van het Tibetaans boeddhisme. Het boek begint met de boeddhistische leer, inclusief het leven van de Boeddha en de verschillende boeddhistische stromingen. Daarna volgt het grootste deel met een overzicht van de belangrijkste boeddhavormen en boeddhistische elementen in het landschap, zoals stoepa's, gebedsvlaggen en manistenen. Tenslotte worden als extraatje drie belangrijke boeddhistische pelgrimsoorden beschreven, die alle zeer de moeite van het bezoeken waard zijn.

Het boek is handig om mee te nemen op reis, om onderweg de verschillende boeddhistische elementen te herkennen en te duiden en om in de tempels de verschillende boeddha's met elkaar te vergelijken. Het boek is bestemd voor iedereen die geïnteresseerd is in het Tibetaans boeddhisme en naar landen in en rond de Himalaya, zoals Tibet, Nepal en Bhutan wil reizen. Verder is het zeer geschikt voor boeddhisten in het Westen die (een van de scholen van) het Tibetaans boeddhisme aanhangen en behoefte hebben aan een overzicht van boeddhavormen en symbolen, en tenslotte voor studenten boeddhisme of religiewetenschappen aan een hogeschool of universiteit.

Recensies

'Fijn om alles omtrent het boeddhisme in soepele taal in je boek te vinden en erop na te kunnen slaan. Pet af voor je monnikenwerk.' Marre van Dantzig, eigenares boekwinkel Evenaar te Amsterdam.

'Ik vind je boek verfrissend, toegankelijk en lekker vlot, prima boek en goed verzorgd met mooie en verduidelijkende foto's.' Willem Baart, lezer te Arnhem.

'Eindelijk een opvolger voor het boekje van Eva Rudy Jansen (het Boeddha Boek).' Antoinette Heijmans, eigenaresse van de spirituele winkel La Colombe in Arnhem.


coverstoepasenmanistenen

Uit een lotusbloem ben ik geboren -
op reis door boeddhistisch Noord-India


'Uit een lotusbloem ben ik geboren' is het spirituele verslag van de reizen die Bastiaens maakte door het uiterste noorden van India, waar het Tibetaans boeddhisme wordt beleden. Het boek verhaalt over avontuurlijke tochten dwars door de overweldigende Himalaya en bezoeken aan dorpen, kloosters en paleizen. Ontmoetingen met Indiërs en reizigers uit alle delen van de wereld worden beschreven. Tegelijkertijd is het een zoektocht van de auteur naar zichzelf. Hij vertelt over zijn jeugd en zijn persoonlijke ervaringen met religie, zowel met het christendom als het boeddhisme. Tenslotte bevat het boek een gedegen inleiding in het Tibetaans boeddhisme, die kunstig is vervlochten met het verhaal van de reis en de persoonlijke en religieuze ervaringen van de auteur.
Mooie beschouwingen over verlichting, hoe om te gaan met verstorende emoties en het verwerven van duurzaam geluk completeren het boek.Recensies

'Vanaf de eerste bladzijde was ik geboeid door Huberts zoektocht. (...) Ik wilde dat ik dit boek jaren eerder had gelezen!' Bettine Vriesekoop, Boeddhistische Omroep Stichting.

'Het meest heb je mij verleid met je natuurbeschrijvingen. (...) Wat is lezen dan heerlijk, je waant je even ver weg van alles en iedereen in een totaal andere omgeving die je met nostalgie en verlangen vervult.' Marre van Dantzig, eigenares boekwinkel Evenaar te Amsterdam.

'Een queeste, de zoektocht van de held naar spiritueel geluk. (...) Het boek kent verschillende lagen: natuur, cultuur, reiservaring, boeddhisme en spirituele zoektocht en in al die lagen is het boek toegankelijk, lezenswaardig, informatief en zinvol.' Harry Lufting, Inner Travel Adventures, Arnhem.


Klik voor uitgebreide recensies hier