Cursussen


Eendaagse Cursus 'De schittering van het boeddhisme in de Himalaya'


tsongkhapaenleerlingen
Wie door landen als Tibet, Nepal, Bhutan of Noord-India reist komt er vanzelf mee in aanraking: met vriendelijk glimlachende boeddhabeelden, naar de hemel reikende stoepa's, op rotsen geschilderde of in stenen gegraveerde mantra's en de schitterende kloosters en tempels. De boeddhistische religie en cultuur in de Himalaya is overweldigend mooi in zijn uitingen en bijzonder rijk aan rituelen en symbolen. In deze eendaagse cursus gaan we in op de betekenis en symboliek van wat we in het landschap en in en om kloosters en tempels aan boeddhistische elementen tegenkomen. Tevens worden enkele grondbeginselen van het boeddhisme behandeld, evenals de voornaamste godheden uit het Tibetaans boeddhistische pantheon.
De deelnemers aan de cursus krijgen een reader in handzaam formaat die zo in de koffer of rugzak meegenomen kan worden.

De dag wordt verzorgd door Hubert Bastiaens, ecoloog, lichaamsgericht therapeut en schrijver van boeken over het (Tibetaans) boeddhisme.
De cursus is bestemd voor iedereen die naar Tibet, Nepal, Bhutan of Noord-India wil gaan of gewoon meer wil weten over de religie en cultuur van die landen. Door de prachtige beelden die worden vertoond krijgt de cursist het gevoel al in de Himalaya te zijn en van alles te beleven.

Er is een cursus op zaterdag 16 februari en zaterdag 23 maart 2019. De cursussen worden gegeven bij de cursusleider thuis in Oosterbeek (bij Arnhem) van 10.00 tot 17.00 uur. Maximaal 6 deelnemers. Kosten €45,00 inclusief reader in full colour en koffie/thee. Iedere deelnemer wordt gevraagd iets lekkers mee te brengen voor bij de lunch.

U kunt u opgeven via de contactpagina. Maak het cursusgeld over op rekeningnummer NL54INGB0002790029 t.n.v. H. Bastiaens onder vermelding van cursus en datum.
Let wel: uw inschrijving is pas definitief als het verschuldigde bedrag op mijn rekening is bijgeschreven. Tot twee weken voor de cursus kunt u gratis annuleren, in de week daarna betaalt u bij annulering de helft van het cursusbedrag en in de week voor de cursus bent u het hele bedrag verschuldigd.


Wees welkom en ervaar alvast een heerlijk voorproefje van uw reis door de Tibetaans boeddhistische Himalaya.


Het is ook mogelijk om voor uw organisatie of bedrijf een cursus te verzorgen. Neem dan contact met mij op.

tempellumbini levenswiel2

Reacties van deelnemers

'Ik loop al enige tijd mee in een boeddhistisch centrum, maar ondanks dat was het voor mij een leerzame dag. Hubert is zeer deskundig en je kunt hem derhalve van alles vragen over de boeddhistische leer, de symbolen en de "hoofdrolspelers". Al met al een aanrader als je oprecht interesse hebt in het boeddhisme en goed voorbereid op pad wilt.' Arno van Klaveren, Rotterdam

'Afgelopen zaterdag naar de cursus van Hubert geweest. Nu wetende wat de vlaggetjes, tempels en verschillende boeddha's betekenen zal mijn aankomende reis nog een diepere betekenis krijgen. Het was zeer leerzaam en tevens gezellig. De dag is voorbij gevlogen! Echt een aanrader voor iedereen!!!' Bianca Bartholomeus, Maastricht